Denizden Gastronomiye


Creative Commons License

Doğu Baykut E. (Editor), Ceylan Z. (Editor)

Detay Yayıncılık, Ankara, 2021

  • Publication Type: Book / Vocational Book
  • Publication Date: 2021
  • Publisher: Detay Yayıncılık
  • City: Ankara

Abstract

Bilindiği üzere, gastronomi hem sosyal bilim dallarını hem de sayısal bilim dallarını içeren multidisipliner bir alandır. Çalışmaların odak noktası ise "gıda”dır. Ayrıca, günümüz dünyasında beslenme giderek daha fazla önem kazanmıştır. Şüphesiz ki sağlıklı gıdalar arasında özellikle balık ve ürünleri önemli bir yer tutmaktadır. Bu kitapta balığın her yönüyle ele alınması amaçlanmıştır. Ayrıca 3,5 (Van Gölü, Van Denizi) tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde, balık aynı zamanda adeta bir kültür temsilcisidir. Kitabı lütfen bu çerçevede keyifle okuyun…


Kitabımızdaki 12 bölüm toplam 14 akademisyenin özverili çalışmaları ile hazırlanmıştır. Kitabımızın başta gastronomi alanındaki öğrenciler olmak üzere, konuya ilgi duyan ve okuyan herkese katkıda bulunması ve faydalı olmasını dileriz.